Programy
Program Szef – dlaczego Twoja restauracja go potrzebuje?

Program Szef – dlaczego Twoja restauracja go potrzebuje?

Kompleksowe zarządzanie restauracją to w obecnych czasach nie tylko nowoczesne podejście, które powinno cechować każdego właściciela lokalu gastronomicznego, ale przede wszystkim optymalne rozwiązanie, które wspiera zarządzenie stanem magazynowym, kadrą i sprzedażą. Sprawdź, dlaczego warto wybrać program Szef – http://gastro.pl/gastro-szef/.

Program Szef – najlepszy przyjaciel każdego restauratora

Program Szef prowadzi gospodarkę magazynową firmy w oparciu o dokumenty magazynowe, jak również sprzedaż, która prowadzona jest na stanowiskach kelnerskich. Wykorzystanie nowoczesnych rozwiązań w programie Gastro Szef usprawnia zarządzanie lokalem gastronomicznym. System zapewnia dostęp do wielu praktycznych analiz i raportów. Analizy mogą nie tylko wspierać bieżącą pracę właściciela czy kierownika sprzedaży, ale również mogą pomóc w podejmowaniu konkretnych decyzji strategicznych z uwagi na fakt, iż zapewniają one szybki wgląd we wcześniej podejmowane decyzji i ich rezultaty. Program Szef to najlepszy przyjaciel każdego właściciela restauracji lub małej gastronomii, który chce zarządzać swoją firmą w sposób efektywny.

Program Gastro Szef i jego najważniejsze zalety

Program Szef może się pochwalić naprawdę bardzo długą listą zalet i ciekawych funkcjonalności, które ułatwiają pracę zarówno kelnerom, kierownikowi, jak i kucharzom lub dostawcom. Do najważniejszych zalet programu należy zaliczyć:

  • możliwość wprowadzenia do systemu różnego rodzaju dokumentów, począwszy od przyjęć zewnętrznych (PZ), poprzez przesunięcia międzymagazynowe (MM), a na rozchodach wewnętrznych skończywszy,
  • można ustawić alarmy w taki sposób, aby program sam informował o przekroczeniu minimalnego/maksymalnego zasobu danego produktu na magazynie; może on również informować właściciela o tym że dany surowiec zbyt długo już zalega na magazynie,
  • technologia prezentuje aktualne i wsteczne stany magazynowe, jak również może może pokazywać wszelkie zmiany, jakie nastąpiły na stanie magazynowym,
  • program jest bardzo pomocny przy porównywaniu sprzedaży z kosztem, jak również okazuje zużycie wszystkich surowców,
  • za jego pomocą można bardzo szybko obliczyć marżę optymalną, a także policzyć ceny serwowanych potraw według ich rzeczywistych kosztów zakupu,
  • program Szef posiada raporty produkcji dziennej, dzięki czemu informuje o składnikach brakujących do przygotowania potraw, a także o zmianie cen zakupu surowca w stosunku do poprzednich zamówień,
  • posiada on moduł automatycznych zamówień, a także umożliwia analizę zapotrzebowania na surowce.

Program Szef to doskonały sposób na optymalne zarządzenie restauracją

Dzięki takiemu, nowoczesnemu programowi nie ma większych problemów z zarządzaniem stanem magazynowym restauracji, składaniem konkretnych zamówień, jak i analizą sprzedaży. Program umożliwia wprowadzenie dostaw metodą elektroniczną z plików czy inwentaryzatorów, jak również dokumentów MM lub SN za pomocą inwentaryzatora. Dodatkowo, bardzo pomocną opcją jest prowadzenie dziennika pracy każdego kelnera, a także monitorowanie jego sprzedaży. Program posiada również moduł obliczania prowizji dla każdego pracownika, w zależności od ich wytężonej pracy oraz osiąganych wyników. Gastro Szef pomaga również w planowaniu imprez poprzez wystawianie asygnat magazynowych do nich i prezentuje raporty historii artykułów.

Dzięki wbudowanemu modułowi fakturującemu, można bez większych problemów wystawić klientowi fakturę za dany posiłek. Program może się również pochwalić bardzo przejrzystym i intuicyjnym systemem raportów i analiz, które są nieocenionym źródłem różnego rodzaju informacji. Umożliwia on przejrzystą prezentację sprzedaży potraw w poszczególnych punktach sprzedaży według różnych kryteriów i przekrojów. Ponadto potrafi on również wyliczać wartość przychodów, rozchodów lub sprzedaży w cenach zakupu, jak również osiągniętą marżę na każdy dzień lub miesiąc. Program Szef jest kompatybilny z wieloma różnymi programami i umożliwia on eksport danych do systemów finansowo-księgowych, bazy towarowej do systemu CHART, jak również eksport danych do plików xls, txt, dbf lub xml.

Dowiedz się więcej o obowiązkach kierownika sali w restauracji oraz jak program Szef pomoże w rozwiązaniach antyfraudowych.

Sprawdź również, czym charakteryzuje się kuchnia indyjska!

Fotografia produktowa

1

1 thoughts on “Program Szef – dlaczego Twoja restauracja go potrzebuje?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *